I vår butik som ligger i hörnet Nybrogatan Smålandsgatan, har sedan seklets början drivits urmakeri. Den första ägaren av denna butik var urmakaren E G Eriksson som 1924 levererade spelverket till Stockholms Stadshus. Spelverket är i bruk än idag och spelar Örjanslåten varje dag kl 12.00 och 18.00.

År 1959 övertog urmakarmästare Åke Falk rörelsen. Sedan 1997 drivs verksamheten av sönerna Thomas och Urban Falk, fortfarande på adressen Nybrogatan 5.

Åke Falk Urhandel har oavbrutet vårdat och odlat urmakeriets konst och har under årens lopp byggt upp en stor kunskap gällande ur av alla sorter när det gäller bedömning samt vård och renovering av dessa.

Åke Falk Urhandel utför renoveringar på armbandsur, fickur, bordsur, väggur samt golvur - även äldre och antika. Vi har även stor erfarenhet av renoveringar av byggnadsur såsom tornur och fasadur. Naturligtvis utför vi renoveringarna i vår egen verkstad.

Bland våra kunder finns många privatpersoner, företag, muséer, kommuner, ambassader samt statliga verk.

Åke Falk Urhandel är medlem i Föreningen Skråhantverkarna, en sammanslutning av företag och personer vilka är verksamma i relativt små yrkeskategorier. Det kan vara kakelungsmakare, sadelmakare och pappersmakare.